de site wordt gesponsord door www.cns-it.nl

logo_CNSit

Europees Medisch Paspoort

Het middel dat u nu bij uw apotheek verkrijgt ziet er anders uit.
Desmopressine komt in de plaats van Minrin.

De kosten van de geneesmiddelen zijn hoog en stijgen nogsteeds. Dat komt onder andere door de vergrijzing van de bevolking en doordat de nieuwe medicijnen steeds duurder worden. Gelukkig zijn de kosten van geneesmiddelen in Nederland nog steeds lager dan in de landen om ons heen. De apotheek probeert te helpen geneesmiddelen betaalbaar te houden. We doen dat onder andere door bij elk recept een zo goedkoop mogelijk geneesmiddel af te leveren.

In een generiek geneesmiddel zit dezelfde hoeveelheid van dezelfde werkzame stof als in een merkgeneesmiddel. naast de werkzame stof bevatten geneesmiddelen een aantal hulpstoffen zoals kleur- en smaakstoffen. Deze stoffen kunnen bij een generiek geneesmiddel anders zijn dan bij een merkgeneesmiddel. Daardoor kan het er anders uitzien. Omdat het dezelfde hoeveelheid van dezelfde werkzame stof bevat, is de werking echter steeds hetzelfde.

De bijsluiter van een generiek geneesmiddel kan afwijken van die van het orginele geneesmiddel. Omdat het later op de markt komt is er namelijk meer van het middel bekend. Vaak zal daardoor de bijsluiter vollediger zijn. Er zullen daardoor vaak meer bijwerkingen en waarschuwingen in vermeld staan, maar dit betekend niet dat het middel ook meer bijwerkingen heeft.

Mocht u met het nieuwe middel problemen ondervinden dan verneemt u apotheek dat graag. Zij kunnen dan, in overleg met u en/of uw huisarts, naar een oplossing zoeken.